Συνταγές για κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο

Οι κολοκυθάκια γεμιστά είναι ένα αγαπημένο πιάτο σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως. Αυτή η λαχταριστή συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο θα σας ξετρελάνει με την απλότητα και την πλούσια γεύση της. Είναι ένα φαγητό που μπορεί να συνοδεύσει τέλεια μια Κυριακάτικη οικογενειακή συγκέντρωση ή μια ειδική περίσταση. Ας ρίξουμε μια ματιά στη συνταγή αυτή και σε μερικές συμβουλές για να την προετοιμάσετε τέλεια.

Υλικά που θα χρειαστείτε

Για να προετοιμάσετε αυτήν την νοστιμότατη συνταγή, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

  • 8-10 μικρά κολοκυθάκια
  • 1 κούπα ρύζι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα μικροκομμένο φέτα
  • 1/4 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα ζωμός λαχανικών
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Λίγο μέντα και δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να παρασκευάσετε τα νόστιμα κολοκυθάκια γεμιστά:

  1. Κόψτε την κορυφή των κολοκυθακιών και αδειάστε το εσωτερικό τους με μια κουταλιά. Φυλάξτε το περιεχόμενο.
  2. Σε ένα μπολ, πλύνετε το ρύζι καλά και στραγγίστε το.
  3. Σε ένα τηγάνι, ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  4. Προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διαφανές.
  5. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών και αφήστε το ρύζι να βράσει. Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να ψηθεί μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό.
  6. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το περιεχόμενο των κολοκυθακιών που είχαμε αφαιρέσει προηγουμένως, τη φέτα, τα βότανα, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  8. Γεμίστε τα κολοκυθάκια με το μείγμα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί. Προσθέστε λίγο νερό στον πάτο του ταψιού.
  9. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.

Συμβουλές

Μερικές συμβουλές για να πετύχετε τα τέλεια κολοκυθάκια γεμιστά:

  • Επιλέξτε μικρά κολοκυθάκια, καθώς είναι πιο γευστικά και τρυφερά.
  • Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών σταδιακά στο ρύζι για να αποφευχθεί το υπερβολικό βράσιμο.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο κρέας (όπως αλεύρι, μοσχαρίσιο κιμά) στο μείγμα για μεγαλύτερη πλούσια γεύση.

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο καιρό διαρκούν τα κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο;

Τα κολοκυθάκια γεμιστά ψήνονται για περίπου 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν πλήρως.

Μπορώ να προετοιμάσω το γέμισμα εκ των προτέρων;

Ναι, μπορείτε να προετοιμάσετε το γέμισμα εκ των προτέρων και να το φυλάξετε στο ψυγείο. Όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε τα κολοκυθάκια, απλώς γεμίστε τα και ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες.

Μπορώ να προσθέσω κρέας στο γέμισμα;

Ναι, μπορείτε να προσθέσετε κρέας όπως αλεύρι ή μοσχαρίσιο κιμά στο γέμισμα για περισσότερη γεύση. Απλώς σοτάρετε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι και ακολουθήστε την υπόλοιπη διαδικασία.


Δείτε επίσης:

    None Found

Wahian

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Wahian

Σχολιάστε