Πώς να φτιάξω γιαούρτι με αγοραστό γάλα

Το γιαούρτι είναι ένα υγιεινό και νόστιμο γαλακτοκομικό προϊόν που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι. Μπορείτε να το παρασκευάσετε ακόμα και χρησιμοποιώντας αγοραστό γάλα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε γιαούρτι με αγοραστό γάλα στον άνετο χώρο του σπιτιού σας. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί λίγο χρόνο και μεράκι, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με φρέσκο, νόστιμο γιαούρτι που μπορείτε να προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα.

Υλικά που θα χρειαστείτε

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, ετοιμάστε τα ακόλουθα υλικά:

  • 1 λίτρο αγοραστό γάλα (προτιμήστε πλήρες γάλα για καλύτερα αποτελέσματα)
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι με ζυμώσιμα καλλιέργεια (προσέξτε να μην περιέχει πρόσθετα συντηρητικά)
  • Θερμόμετρο κουζίνας
  • Σκεύος για τη ζύμωση του γιαουρτιού (γυάλινο ή πλαστικό)
  • Πετσέτες

Οδηγίες

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε το δικό σας γιαούρτι με αγοραστό γάλα:

  1. Ρίξτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει στους 85°C. Χρησιμοποιήστε το θερμόμετρο για να ελέγξετε τη θερμοκρασία. Αυτό το βήμα θα αποστειρώσει το γάλα και θα αποτρέψει τον ανταγωνισμό από ανεπιθύμητα μικρόβια.
  2. Βγάλτε το γάλα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει στους 43-46°C. Είναι σημαντικό να έχετε το γάλα σε αυτήν τη θερμοκρασία για να λειτουργήσουν σωστά τα γαλακτικά βακτήρια.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το ζυμώσιμο γάλα. Ανακατεύετε προσεκτικά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη ανάμιξη.
  4. Βάλτε το μείγμα γάλατος και γιαούρτιου στο σκεύος ζύμωσης.
  5. Τυλίξτε το σκεύος με πετσέτες και αφήστε το να ζυμώσει για περίπου 6-8 ώρες σε ένα ζεστό, ανεπαφόριστο μέρος. Καλύτερα να το αφήσετε να ζυμώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  6. Μόλις το γιαούρτι σας έχει καταστεί στερεό, μπορείτε να το τοποθετήσετε στο ψυγείο για να κρυώσει περαιτέρω και να πυκνωθεί.
  7. Το γιαούρτι σας είναι έτοιμο να σερβιριστεί! Προσθέστε φρούτα, μέλι ή άλλες λιχουδιές για περισσότερη γεύση.

Συμβουλές

Ορισμένες συμβουλές για το φτιάξιμο του γιαουρτιού σας:

  • Χρησιμοποιήστε πάντα φρέσκο, αγοραστό γάλα υψηλής ποιότητας για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Το γιαούρτι σας θα κρατήσει περισσότερο αν το αφήσετε να ζυμώσει για περισσότερες ώρες.
  • Αν θέλετε πιο πηχτό γιαούρτι, προσθέστε περισσότερο γάλα στο μείγμα για ζύμωση.

Συχνές Ερωτήσεις

1. πώς μπορώ να δώσω γεύση στο γιαούρτι μου;

Μπορείτε να προσθέσετε φρούτα, μέλι, βανίλια ή ακόμα και αποξηραμένα φύλλα μέντας για γεύσεις. Προσθέστε τα υλικά αυτά μετά τη ζύμωση.

2. πόσο καιρό μπορώ να αποθηκεύσω το γιαούρτι μου στο ψυγείο;

Το γιαούρτι σας θα είναι φρέσκο για περίπου 1-2 εβδομάδες στο ψυγείο. Βεβαιωθείτε ότι το καλύψατε σωστά.

3. πώς μπορώ να επαναχρησιμοποιήσω το προηγούμενο γιαούρτι για τη ζύμωση του επόμενου;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό ποσό από το προηγούμενο γιαούρτι σας ως καλλιέργεια για το νέο γιαούρτι. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία ζύμωσης.


Δείτε επίσης:

    None Found

Wahian

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Wahian

Σχολιάστε