Πώς να διώξετε τις σφήκες με φυσικό τρόπο

Οι σφήκες μπορεί να είναι ενοχλητικές και μερικές φορές ακόμα και επικίνδυνες, ειδικά όταν πλησιάζουν τις ανθισμένες φυτά και τα τρόφιμα μας. Αναζητώντας έναν φυσικό τρόπο να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά έντομα; Μην ανησυχείτε, έχουμε την κατάλληλη λύση για εσάς. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πολλούς φυσικούς τρόπους για να απομακρύνετε τις σφήκες από τον χώρο σας.

Διατηρήστε την υγιεινή του χώρου σας

Ένας από τους βασικούς τρόπους να αποτρέψετε την εμφάνιση σφηκών είναι να διατηρείτε τον χώρο σας καθαρό και υγιή. Οι σφήκες τραβούνται από τη μυρωδιά των τροφών, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε τρόφιμα έξω από τη συσκευασία τους. Κλείνετε καλά τα κουμπώματα των συσκευασιών και φυλάσσετε τα τρόφιμα σε σφραγισμένα δοχεία. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα τροφών που να προσελκύουν τα έντομα.

Χρησιμοποιήστε φυσικά απωθητικά

Ορισμένα φυσικά συστατικά μπορούν να λειτουργήσουν ως απωθητικά για τις σφήκες. Εσπεριδοειδή αρώματα όπως λεμόνι, πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ μπορούν να τις απωθήσουν. Μπορείτε να τοποθετήσετε φλούδες από αυτά τα φρούτα σε σημεία όπου συχνά εμφανίζονται οι σφήκες. Επίσης, το μέντανο και η δεντρολίβανο αποτελούν φυσικά απωθητικά. Μπορείτε να φυτέψετε αυτά τα βότανα στον κήπο σας ή ακόμα και σε γλάστρες στη βεράντα σας για επιπλέον προστασία.

Χρησιμοποιήστε παγίδες

Οι παγίδες μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση των σφηκών. Μπορείτε να δημιουργήσετε παγίδες από πλαστικές μπουκάλες, γεμίζοντας τις με μία γλυκιά ουσία όπως σιρόπι. Οι σφήκες θα προσελκυστούν από τη μυρωδιά της γλυκιάς ουσίας και θα παγιδευτούν μέσα στη μπουκάλα. Μην ξεχνάτε να αδειάζετε τις παγίδες τακτικά για να μην γεμίσουν.

Απομακρύνετε τα φυτά που τις προσελκύουν

Ορισμένα φυτά μπορεί να προσελκύουν περισσότερο τις σφήκες λόγω της μυρωδιάς ή των ανθισμάτων τους. Εάν έχετε τέτοια φυτά στον κήπο σας, μπορεί να είναι καλή ιδέα να τα απομακρύνετε μακριά από τον χώρο διαμονής σας. Αντί για αυτά, μπορείτε να φυτέψετε φυτά που απωθούν τις σφήκες, όπως η λεβάντα ή το γαρίφαλο.

Συμπερασματικά

Ακολουθώντας αυτές τις φυσικές μεθόδους, μπορείτε να διώξετε αποτελεσματικά τις σφήκες από τον χώρο σας χωρίς τη χρήση επιβλαβών χημικών. Θυμηθείτε ότι η πρόληψη είναι το κλειδί, οπότε διατηρήστε τον χώρο σας καθαρό και υγιή.

Συχνές ερωτήσεις

1. Οι σφήκες μπορούν να είναι επικίνδυνες;

Κάποιες είδη σφηκών μπορούν να τσιμπήσουν και να προκαλέσουν αντιδράσεις σε ανθρώπους που είναι αλλεργικοί. Επίσης, ορισμένες σφήκες μπορούν να προσβάλουν τα ανθισμένα φυτά και τα καλλιεργούμενα φυτά στον κήπο σας.

2. Τι άλλα είδη έντομων απωθούνται από τα εσπεριδοειδή αρώματα;

Εκτός από τις σφήκες, τα εσπεριδοειδή αρώματα μπορούν επίσης να απωθήσουν μύγες και κουνούπια.

3. Πώς λειτουργεί η παγίδα με τη μπουκάλα;

Οι σφήκες προσελκύονται από τη μυρωδιά της γλυκιάς ουσίας που τοποθετείτε μέσα στη μπουκάλα. Όταν μπουν μέσα, δεν μπορούν να βρουν τον δρόμο της έξοδου και παγιδεύονται μέσα στη μπουκάλα.


Δείτε επίσης:

    None Found

Wahian

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Wahian

Σχολιάστε