Συνταγή για κέικ με μήλα και κανέλα

Η συνταγή για κέικ με μήλα και κανέλα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απολαύσετε τις αγαπημένες γεύσεις του φθινοπώρου. Αυτό το υπέροχο γλυκό συνδυάζει την αφράτη υφή του κέικ με την ελκυστική γεύση των μηλιών και της κανέλας, δημιουργώντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τα σαββατοκύριακα στο σπίτι, για εορταστικές περιπτώσεις ή ακόμα και για να κάνετε μια γλυκιά Überraschung στην οικογένεια και τους φίλους σας. Είναι εύκολη στην παρασκευή και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό.

Υλικά

  • 3 μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα γάλα
  • ½ κούπα βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C (350°F) και λαδώνετε ένα ταψί κέικ με διάμετρο περίπου 23 εκατοστά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε καλά μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
  4. Προσθέτετε τα υγρά υλικά στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο ζυμαράκι.
  5. Χαρακτηριστικά το ταψί με τις φέτες μήλων και ρίχνετε το ζυμάρι απαλά πάνω τους.
  6. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να είναι αφράτο στην αφή.
  7. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψετε σε κομμάτια.

Σερβίρισμα

Το κέικ με μήλα και κανέλα είναι εξαιρετικά νόστιμο τόσο ζεστό όσο και σε θερμοκρασία δωματίου. Συνιστούμε να το σερβίρετε με μια σπιτική κρέμα βανίλιας ή ακόμα και με μια σφιχτή στρώση παγωτού βανίλια.

Συχνές ερωτήσεις

1. Μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί γάλακτος κάποιο άλλο υγρό;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί γάλακτος και αμυγδαλέλαιο ή σκόνη γάλακτος διαλυμένη σε νερό, αν έχετε αλλεργία ή προτιμάτε να αποφεύγετε το γάλα.

2. Μπορώ να προσθέσω και άλλα μπαχαρικά;

Φυσικά! Αν σας αρέσει η πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα γαρίφαλου ή μοσχοκάρυδου στο μείγμα των αλευριών.

3. Πόσο καιρό μπορώ να αποθηκεύσω το κέικ;

Το κέικ με μήλα και κανέλα μπορεί να αποθηκευτεί σε σφραγισμένη διάφανη μεμβράνη ή αεροστεγή συσκευασία για 2-3 μέρες σε δροσερό μέρος. Μπορείτε επίσης να το χαλαρώσετε για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο πριν το σερβίρετε.


Δείτε επίσης:

    None Found

Wahian

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Wahian

Σχολιάστε